Az Auer Akadémia tevékenységébe nemcsak a pályára készülő fiatalok szakmai segítése tartozik bele, hanem a zenével épp csak ismerkedő, általános illetve középiskolai tanulók számára tartott ismeretterjesztő előadások is.

  Auer Fiatalok 01

  Veszprém zenei életével és kulturális szellemi hagyatékával egy-egy „tanóra” keretében ismerkednek középiskolás vendégeink. Auer Lipót, Veszprém város szülötte, világhírű hegedűművész, a zeneoktatás egyik meghatározó személyiségének életművét mutatja be a Mendelssohn Kamarazenekar a diákoknak a saját próbatermében rendezett rövid koncerteken.


  Auer Fiatalok 02

  Kiemelhető hatása ezeknek az ifjúsági koncerteknek, hogy a tanórák keretében azok is hallanak klasszikus zenei koncertet, akik egyébként saját környezetükben nem találkoznak komolyzenével és így esély van arra, hogy később, felnőttként is eljárjanak majd ilyen típusú hangversenyre.


  Auer Fiatalok 03

  A zenekar művészeti vezetője, Kováts Péter hegedűművész vezeti a tanórányi hosszúságú hangversenyeket, elmondja a művekhez, zeneszerzőkhöz kapcsolódó tudnivalókat, érdekességeket, történeteket.