• Projektek

AUER SZIMFONIKUSOK

auer.infornax.hu

Mendelssohn Kamarazenekar Alapítvány és a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola közös elhatározásából, a Veszprémi Ünnepi Játékokhoz kapcsolódóan kezdte meg működését 2007-ben az Auer Szimfonikusok nevet viselő zenekar. Az együttes fesztiválzenekarként működik, így próbáit és hangversenyeit az akkori Veszprémi Ünnepi Játékok, azóta VeszprémFest nevet viselő fesztivál időtartama alatt tartja, tagjai pedig a fesztivál idejére Veszprémbe érkező fiatal muzsikusok (a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola jelenlegi és volt hallgatói).

A sikeres zenészképzés alapfeltétele, hogy a szakmai munka ne érjen véget a szorgalmi időszakok végén, hanem folyamatosan kapjanak feladatokat, fellépési lehetőséget a felnövekvő muzsikusnemzedék tehetséges tagjai. Az „Auer Nyári Akadémia”, melyet Veszprémben évek óta megrendezett a Mendelssohn Kamarazenekar Alapítvány ezt a szép és felelősségteljes feladatot vállalta magára. Ehhez járul hozzá a VeszprémFest azzal, hogy a fesztivál úgynevezett „ráadás-napján” felkérte az együttest egy-egy hangversenyre. Új színnel gyarapszik ezáltal a Veszprémi Ünnepi Játékok palettája, de értékteremtő missziót is vállal magára e tehetséges fiatalok színpadra léptetésével.

Az együttes igényes és sokszínű műsorral lép hallgatósága elé, olyan programmal, mely mind a zenekar, mind a közönség számára élményt jelent. Szerepelnek benne közismert, szinte slágerszámba menő művek és olyanok is, melyek minden bizonnyal majd most fogják meghódítani a zenekedvelők szívét hangvételükkel, illetve eredeti hangjukkal.

A zenekar munkáját a Mendelssohn Kamarazenekar művészeti vezetője, Kováts Péter hegedűművész irányítja, a felkészítésben pedig a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola művésztanárai vesznek részt.

A veszprémi születésű Auer Lipót emlékét, szakmai örökségét szeretnénk ápolni azzal, hogy e tehetséges fiatalokból álló szimfonikus zenekart róla neveztük el.